03 juli 2014

Supergoda och lättbakade glutenfria baguetter

Det visade sig att en i familjen är glutenintolerant, vilket innebär att jag fått en ny utmaning att hitta goda glutenfria recept :)

Här kommer ett recept på baguetter, som är väldigt lättbakade, får fin färg och är sååå goda enligt familjens testsmakare. Ursprungsreceptet kommer från boken " Friendly Bread - baka glutenfritt".

4 st
3 dl rismjöl
3 dl Lailas mjölmix
1 dl majsstärkelse 
2 tsk havssalt
0,5 dl psyllium
2 msk pofiber
2 msk fibrex
50 g jäst
7 dl vatten, fingervarmt
1 äggvita
1 msk rapsolja
0,5 dl ljus sirap

Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Blanda jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt äggvita, rapsolja och sirap. Vänd ner i de torra ingredienserna. Blanda i maskin i ca 5 min, för hand dubbelt så länge. Låt jäsa i 30 minuter.

Häll ut rismjöl på bakbordet och stjälp upp degen (är som en geléklump...) Forma degen till fyra baguetter och rulla i rismjöl. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Snitta baguetterna och grädda i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar