23 juli 2010

Försvinnande goda och lättbakade tekakor

Här kommer ett recept på klassiska tekakor som nästan smälter i munnen.

Till 20 stycken tekakor behövs:
50 gr jäst
5 dl fingervarm mjölk
1 äggula
3 msk honung
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl special
200 gr rumsvarmt smör

Lös jästen i den fingervarma mjölken. Häll i äggulan, honungen, saltet, mjölet och smöret. Låt hushållsassistenten arbeta med degen i ca 15 minuter. Låt jäsa i 45 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 20 delar som formas till runda bullar. Låt jäsa i 5 minuter. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel. Lägg tekakorna på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Spraya in vatten och sätt in kakorna. Grädda dem i ca 8 minuter.

Tekakorna går bra att frysa med smakar fantastiskt gott nygräddade!

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar