15 maj 2010

Två goda rulltårtor

En enkel rulltårta att göra och underbart god.

3 ekologiska ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
skal av en apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
mandelspån
jordgubbssylt (jag gör en egen med smak av lime)

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper (ca 30x40 cm). Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan och lossa försiktigt bakplåtspapper från kakan.
Bred över jordgubbssylten och rulla ihop tårtan försiktigt.

Drömrulltårta
Gör som ovan men tillsätt 2 msk kakao i smeten och hoppa över mandelspånen.
Fyllning
150 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Rör ner äggulan. Brev fyllningen på kakan när den svalnat och rulla ihop.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar