27 september 2009

Kullagårds frukostscones

Hemma hos oss har det blivit till en mysig och god tradition att äta nybakade scones till frukost om söndagarna. I mitt recept har jag hämtat inspiration dels från England och dels från ett klassiskt recept ur min gamla hemkunskapsbok.

Scones (för en familj med två stora och två små)

3 dl dinkelmjöl
3,75 dl vetemjöl
0,75 tsk salt
3 tsk bakpulver
75 gram smör
3 dl filmjölk

ägg, råsocker och mandelspån till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut degen till en längd ca 2 cm tjock och ca 10 cm bred på ett mjölat bakbord. Skär degen i trekantiga bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån och råsocker. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Njut av en lång söndagsfrukost!

1 kommentar:

  1. Hmmm, vilka goda scones! Jag har precis suttit i soffan och njutit av "dina" scones. Råsocker och mandelspån på var en riktigt succé!

    SvaraRadera