19 september 2009

Klassiska pannkakor

På begäran av min älskade lillebror, som bor i USA, kommer här mitt recept på pannkakor.


2,5 dl vetemjöl (jag brukar ofta byta ut 1,5 dl mot dinkelmjöl eller fullkornsvetemjöl)
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smör (flytande eller smält)


Blanda alla torra ingredienser i en bunke. För bästa resultat sikta ner vetemjölet. Häll på 3-4 dl av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa ner ett ägg i taget. Rör ner smöret. Låt smeten stå och vila så den sväller i minst 20 minuter. Grädda. Ät pannkakorna nygräddade med sylt eller färska bär och gärna en klick vispad grädde till.


Lycka till och smaklig spis!


1 kommentar:

  1. Hos oss får man köra dubbelt recept om alla ska bli mätta :-)
    /3-pojksmamman

    SvaraRadera