15 mars 2010

Anns goda och nyttiga bröd

En förmiddag på jobbet blev jag bjuden på detta goda och smakrika bröd, som dessutom är väldigt lätt att baka.







2 tsk bikarbonat
7 dl ekologiskt vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön eller pumpafrön
2 dl mörk sirap
3 dl torkade aprikoser
2 dl russin
2 tsk salt

Rör ihop bikarbonat och samtliga mjölsorter i en bunke. Slå i yoghurt, nötter, solrosfrön, aprikoser, russin, salt och sirap. Rör ihop. Smöra och bröa 2 brödformer med solrosfrön och pumpafrön. Fyll formen med smeten, men lämna 2-3 cm upp till kanten. Strö på lite frön. Sätt in i den kalla ugnen och sätt därefter ugnen på 200 grader. Lås stå i 55 minuter, sänk därefter värmen till 175 grader och grädda brödet i ytterligare 30 minuter.

Njut av ett nygräddat bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar