01 januari 2010

Prinsesstårta

Min brors amerikanska flickvän gillar Prinsesstårta och här delar jag med mig av mitt bästa recept på en lyckad tårta.

Tårtbotten
4 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker länge så det blir riktigt vitt och pösigt. Sikta ner vetemjölet och vänd ner. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Låt tårtbotten svalna och dela den sedan i tre jämna skivor.

Prinsesstårtan
1 tårtbotten i tre skivor
1 sats vanlijkräm
hallon- eller jordgubbssylt
8 dl vispgrädde
400 gram marsipan samt ytterligare marsipan till dekoration
florsocker
ev godis som dekoration

Spritsa 4 varv vaniljkräm runt kanten på den nedersta bottnen. Fyll resten med hallon- eller jordgubbssylt. Vispa grädden fast. Blanda 1/3 vispad grädde med 2/3 vaniljkräm. Lägg på nästa skiva. Bred på sylten och därefter vaniljgrädden. Lägg på den sista skivan. Bred ut grädden över hela tårtan (även sidorna) och forma grädden. Kavla ut marsipanen till ett lock och lägg det över tårtan. Pudra med florsocker och dekorera tårtan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar