01 januari 2011

Gott Nytt År - Nyårssupén på Kullagård

Det nya året firades in med en klassisk nyårsmeny som bestod av hummersoppa med nybakad ciabatta till förrätt, oxfilé surpris med ugnsrostade rotsaker och vinsås och som dessert en underbar halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt. Här delar jag med mig av receptet på desserten:

Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt
4 mindre portioner

250 g frysta hallon
0,5 dl socker

Vaniljkräm
1 vaniljstång
rivet skal av ½ citron
2 dl mjölk
4 äggulor
1 msk majsstärkelser
0,5 dl socker
20 g smör

3 passionsfrukter

Blanda hallon och socker i en kastrull och värm på svag värme tills hallonen har tinat och sockret smält. Häll upp i fyra glas och ställ i frys/ kyl i ca 30 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång, frön och citronskal. Låt dra ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker. Hetta upp såsen under omrörning tills den tjocknar. Rör ner smöret. Låt vaniljkrämen svala något. Fördela krämen på hallonen och låt stå i kyl minst 30 minuter innan servering. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna som läggs ovanpå vaniljkrämen.

Njut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar