Till två plåtar med frallor, ca 24 st
50 g jäst
2 msk honung
2 tsk salt, rågade
8 dl ljummet vatten
2 dl solrosfrön
8 msk krossade linfrön
2 dl havegryn
17-18 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Klicka i honung och strö över salt. Häll på lite av vattnet och rör till jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och lägg i frön och havregryn. Häll i mjölet och arbeta ihop degen till en lös deg. Låt jäsa i minst en timme.
Värm ugnen till 250 grader.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till en rektangel. Strö över mjöl och platta till degen lite lätt med handen. Dela degen i 24 rutor och lyft upp den på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler (ej övertäckta) för en frasig brödyta.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar