4 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4,5 dl ekologiskt vetemjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 g smält smör
1,5 dl grädde
Glasyr
100 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 msk vatten (eller för mer vuxen smak 2 msk starkt kaffe)
1 dl grädde
1 dl kakao
kokos till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret, blanda det med mjölken och rör ihop med resten.
Klä en plåt, ca 40x35 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i ca 15 minuter.
Medans kakan svalnar rör du ihop glasyren. Blanda smör med florsocker, vatten/ kaffe, grädde och kakao. När kakan är helt sval brer du på glasyren och strö över kokos. Skär kakan i fina rutor.
Smaklig spis!
Klä en plåt, ca 40x35 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i ca 15 minuter.
Medans kakan svalnar rör du ihop glasyren. Blanda smör med florsocker, vatten/ kaffe, grädde och kakao. När kakan är helt sval brer du på glasyren och strö över kokos. Skär kakan i fina rutor.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar