
2,5 dl vetemjöl (jag brukar ofta byta ut 1,5 dl mot dinkelmjöl eller fullkornsvetemjöl)
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smör (flytande eller smält)
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smör (flytande eller smält)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. För bästa resultat sikta ner vetemjölet. Häll på 3-4 dl av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa ner ett ägg i taget. Rör ner smöret. Låt smeten stå och vila så den sväller i minst 20 minuter. Grädda. Ät pannkakorna nygräddade med sylt eller färska bär och gärna en klick vispad grädde till.
Lycka till och smaklig spis!
Hos oss får man köra dubbelt recept om alla ska bli mätta :-)
SvaraRadera/3-pojksmamman