2 avlånga bröd
500 g vatten
150 g vetesurdeg
100 g rågsurdeg
5 g jäst
800 g vetemjöl
20 g honung
30 g havssalt
Dag 1
Blanda alla ingredienser utom saltet i en bunke och blanda i 20 min i hushållsmaskinen. Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen ytterligare 5 min. Låt vila i bunken i 30 min.
Lägg degen i en oljad plastlåda med lock. Vik ena kanten av degen mot mitten, vik sedan den andra kanten. Vänd på degen. Låt jäsa i 30 min och gör sedan om vikproceduren. Låt jäsa i kylskåpet över natten.
Dag 2
Sätt ugnen på 250 grader.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbordet. Dela den i två delar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 35 minuter.
Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar